Коли хочеться чогось незвичайного, спробуйте приготувати на сметані з вишнею. Вишню можна використовувати і свіжу та заморожену. Найбільш трудомістким в процесі приготування пирога є процес витягування кісточок. Приємна кислинка добре відтіняє солодкість кексу. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, тому заздалегідь подбайте про це.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 110 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
- Вишня – 200 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати кекс на сметані з вишнею легко! Розм’якшене вершкове масло, викладіть в глибоку миску, додайте цукровий пісок, ванілін і яйця, і збийте міксером на середній швидкості.
Додайте сметану, продовжуючи збивати міксером.
Через сито просіяти борошно, сіль і розпушувач. Всипте до раніше отриманою масою у декілька прийомів, перемішуючи міксером.
Ретельно перемішайте тісто до гладкої однорідної структури.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. Вилийте тісто.
В тісто викладіть заздалегідь підготовлену вишню. Якщо ви використовуєте свіжу вишню, добре вимийте її, відокремте хвостики і вийміть кісточки. Це можна зробити спеціальним пристроєм або шпилькою. Очищені вишні помістіть в сито, щоб стік зайвий сік, якщо заморожені вишні – розморозьте їх прямо в ситі, зайвий сік стече.
Поставити кекс в заздалегідь добре розігріту духовку на 40 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми.
Наріжте кекс з вишнями на порції. За бажанням прикрасити цукровою пудрою.
Кекс виходить в міру солодкий і повітряний. Ви обов’язково отримаєте незабутнє задоволення. Приємного чаювання!