Кекс улюблена солодкість з дитинства. Кекс можна пекти не тільки в хлібопічці, мультиварці, але й у звичайній духовці. Випічка виходить ніжною і повітряної. Доступні інгредієнти для кексу обов’язково знайдуться у кожної господині.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Маргарин вершковий – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати кекс в хлібопічці на кефірі просто! Підготуйте інгредієнти для кексу.

Манку змішайте з цукром і залийте кефіром. Ретельно перемішайте.

Залиште приблизно на 1 годину для набухання.

Розтопіть маргарин, остудіть його. Додайте до набряклої манці розтоплений охолоджений маргарин і яйце. Змішайте борошно з розпушувачем і просіяти через сито.

Добре перемішайте тісто. Форму хлібопічки змастіть невеликою кількістю масла і перекладіть тісто.

Закрийте кришку хлібопічки. Виберете режим «Випічка», встановіть час приготування: 35 хвилин. Після звукового сигналу, вимкніть пристрій і дайте кексу постояти 10 хвилин. Відкрийте кришку, акуратно перекладіть кекс на тарілку. Повністю остудіть.

Прикрасьте кекс з родзинками на свій розсуд, за бажанням присипте цукровою пудрою. Налийте гарячого чаю і насолоджуйтеся домашньою випічкою!

Кекси Кекси без родзинок Кекси з родзинками в хлібопічці Кекси на кефірі Кекси на маргарині