Цей рецепт підійде навіть тим, хто не дуже любить гарбуз, т. до. її смак буде перебитий меленою корицею.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Гарбуз – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Масло рослинне – 180 мл
  • Борошно пшеничне – 340 гр.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Розпушувач тіста – ч. л.
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Цукрова пудра – за смаком

Процес приготування:

Готувати кекс з гарбузовим пюре легко! Спочатку приготуємо гарбузове пюре. Гарбуз нарізаємо середніми кубиками і варимо до готовності. Розминаємо готові гарбузове кубики блендером до стану пюре.

Далі з’єднуємо гарбузове пюре, цукор, яйця і рослинне масло. Перемішуємо до однорідного стану.

Тепер просіваємо борошно, повільно додаючи в неї розпушувач. Після додайте сіль і корицю, ретельно замішавши тісто.

Змащуємо форму для запікання олією. Заповнюємо форму тестом не більше ніж на 3/4 загального обсягу.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди тісто, випікаючи всі 45 хвилин. Як перевірити готовність без спеціального термометра? Зубочисткою! Проткніть нею кекс і подивіться суха зубочистка, якщо так, то кекс готовий. Далі кекс вийміть з форми і дайте йому охолонути. Можете посипати його цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Гарбузове кекси Кекси Кекси без вершкового масла Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на рослинному маслі