Іноді навіть найпростіші продукти при вмілому поєднанні можуть скластися у вишукане і неповторне блюдо. Здивувати кулінарною майстерністю можна, приготувавши ароматний кекс з цільними грушами всередині. Яскравий смак і оригінальний вигляд – це якраз те, що передбачає рецепт.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Груша (середня) – 4 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Какао-порошок – 1 ст.
  • Какао-порошок (для прикраси) – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати кекс з грушею? Підготуємо груші. Промиваємо плоди і обтираем паперовими рушниками. Акуратно позбавляємося від шкірки, але залишаємо хвостики недоторканими.

Збиваємо яйця з цукром до утворення рясної піни. Поступово додаємо йогурт і розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішуємо.

У збиту масу просіваємо склянку борошна і стакан какао. Додаємо розпушувач.

Обережно замішуємо тісто, щоб воно вийшло м’яким і пористим.

Виливаємо тісто в прямокутну форму, яку попередньо обмазуємо вершковим маслом. Очищені груші рівномірно розподіляємо по тесту хвостиками догори. Простежте, щоб вони не впали. Це важливо для візуальної складової готового страви.

Відправляємо форму в духовку. Запікати 35-45 хвилин при 180 градусах.

Дістаємо спекла кекс і даємо йому трохи охолонути. Обережно викладаємо страву на тарілку і зверху посипаємо просіяний какао.

Далі кекс можна розрізати на шматочки так, щоб у кожному було по одній половинці груші.

Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси з какао Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси в духовці