Іноді навіть найпростіші продукти при вмілому поєднанні можуть скластися у вишукане і неповторне блюдо. Здивувати кулінарною майстерністю можна, приготувавши ароматний кекс з цільними грушами всередині. Яскравий смак і оригінальний вигляд – це якраз те, що передбачає рецепт.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Груша (середня) – 4 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Какао-порошок – 1 ст.
- Какао-порошок (для прикраси) – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кекс з грушею? Підготуємо груші. Промиваємо плоди і обтираем паперовими рушниками. Акуратно позбавляємося від шкірки, але залишаємо хвостики недоторканими.
Збиваємо яйця з цукром до утворення рясної піни. Поступово додаємо йогурт і розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішуємо.
У збиту масу просіваємо склянку борошна і стакан какао. Додаємо розпушувач.
Обережно замішуємо тісто, щоб воно вийшло м’яким і пористим.
Виливаємо тісто в прямокутну форму, яку попередньо обмазуємо вершковим маслом. Очищені груші рівномірно розподіляємо по тесту хвостиками догори. Простежте, щоб вони не впали. Це важливо для візуальної складової готового страви.
Відправляємо форму в духовку. Запікати 35-45 хвилин при 180 градусах.
Дістаємо спекла кекс і даємо йому трохи охолонути. Обережно викладаємо страву на тарілку і зверху посипаємо просіяний какао.
Далі кекс можна розрізати на шматочки так, щоб у кожному було по одній половинці груші.
Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси з какао Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси в духовці