Коли хочеться чогось надзвичайно смачного, спробуйте приготувати шоколадний кекс. Щільна шоколадна структура кексу стане ще краще, якщо після повного остигання ви загорнете кекс в харчову плівку і приберете в холодильник на ніч.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Вода – 150 мл
- Цукор-пісок – 240 гр.
- Борошно пшеничне – 370 гр.
- Сода харчова (гашена) – 1 ч. л.
- Какао-порошок – 75 гр.
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кексу з какао без молока? Приготуйте необхідні інгредієнти. Вершкове масло розтопіть на водяній бані. Додайте воду, какао і цукровий пісок.
Зніміть з вогню, коли цукровий пісок повністю розчиниться.
Остудіть отриману масу і введіть яйця.
Добре перемішайте.
Просійте борошно через сито і ретельно перемішайте.
Погасите харчову соду оцтом і влийте до отриманого раніше тесту. Добре перемішайте.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. Викладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою. Поставте кекс в заздалегідь добре розігріту духовку на 50 хвилин. Випікайте при температурі 200 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Дайте пирогу повністю охолонути, вийміть з форми. Наріжте кекс на порції. За бажанням прикрасити цукровою пудрою.
Кекс виходить в міру солодкий з щільною структурою і насиченим шоколадним смаком. Приємного чаювання!
Бісквітні кекси Кекси Кекси в духовці Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси в духовці