Цікаво, що без яєць можна також приготувати смачну випічку. Кекс без яєць замішаний на манці, завдяки чому його текстура стає щільною і розсипчастою. Родзинки – не зайвий акцент в будь-якому кексі. Пропонуємо спробувати цей простий, але смачний кекс, до того ж, ще й дуже економний.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Манна крупа – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Родзинки – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кексу з манкою без яєць? Готуємо родзинки для кексу: промиваємо його ретельно гарячою водою, віджимаємо від рідини й обсушуємо паперовим рушником.
Манну крупу і молоко необхідно змішати в мисці.
До манно-молочної суміші додаємо цукор, сіль, масло. Всі компоненти ретельно збиваємо вінчиком і залишаємо приблизно на годину, щоб манка могла розм’якнути перед випічкою.
настоявшееся тісто висипаємо просіяне борошно і розпушувач, ретельно змішуємо. Додаємо підготовлений родзинки. Консистенція тіста виходить середньої густоти.
У змащену маслом форму виливаємо тісто і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на середній рівень.
Випікаємо кекс до утворення рум’яної скоринки. На випікання піде близько сорока п’яти хвилин. Готовність кексу перевіряємо зубочисткою або сірником. Якщо вона вийшла суха з середини кексу, значить він готовий. Готовий кекс охолодити у формі і дістаємо на сервірувальну тарілку. Для прикраси можна посипати цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Кекс з родзинками класичний Кекси без вершкового масла Кекси без яєць Кекси в духовці Кекси з манкою Кекси на молоці в духовці Кекси на рослинному маслі