З великим задоволенням хочу поділитися рецептом смачних і ароматних маффиннов з лимонною цедрою. Для приготування найніжнішої випічки потрібно мінімальний набір інгредієнтів, що знайдеться в будинку у будь-якої господині. Мінімум витрат – максимум задоволення.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Кондитерська посипання – для прикраси

Процес приготування:

Готувати мафіни з лимонною цедрою просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування мафінів з лимонною цедрою.

В глибоку ємність розбийте курячі яйця. Потім всипте необхідну кількість цукрового піску. З допомогою віночка ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Також можна скористатися міксером або заглибним блендером.

Влийте необхідну кількість молока і рослинної олії. Добре перемішайте.

Потім в отриману масу введіть ванільний цукор і розпушувач.

Лимон ретельно вимийте під прохолодною проточною водою, а потім обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, або скористайтеся паперовими рушниками. За допомогою дрібної терки або спеціального пристосування зніміть лимонну цедру, не зачіпаючи білу частину. Видавіть столову ложку лимонного соку. А потім додайте в тісто.

Відміряйте необхідну кількість борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність, в кілька прийомів введіть до рідких інгредієнтів. Ретельно перемішайте віночком, міксером або блендером до стану однорідної гладкої маси.

Тісто вийде по консистенції як густа сметана.

Металеві формочки застеліть спеціальними паперовими капсулами для мафінів, заповніть готовим тістом на 2/3 висоти.

Формочки помістіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути повністю сухий.

Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, вийміть деко з мафінами. За бажанням зверху прикрасьте кондитерської посипкою.

Мафіни трохи остудіть, а потім вийміть з металевих форм.

Готові маффіни подавайте на стіл до свіжозвареної чаю або ароматної кави.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на молоці в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Лимонні кекси Лимонні мафіни