Кекс з родзинками – щось таке рідне з дитинства. Щільна пориста структура в поєднанні з родзинками – неповторний смак. Десерт з родзинками – прекрасне частування до чаю. Кекс можна пекти в одній великій формі або в маленьких. Щоб кекс добре пропікся у великій формі, час випічки потрібно збільшити.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Маргарин вершковий – 150 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Коньяк – 3 ст. л.
- Родзинки – 150 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати кекс з родзинками на маргарині? Ізюм добре промийте під проточною водою і залийте окропом на 5-7 хвилин для набухання.
Воду злийте через сито і дайте стекти воді, що залишилася кілька хвилин. Ізюм залийте коньяком і відставте в сторону на 10-15 хвилин.
Розм’якшений маргарин збийте міксером з цукровим піском і ванільним цукром.
Потім додайте яйця і збийте отриману масу міксером.
Борошно змішайте з розпушувачем, просіяти через сито, в кілька прийомів додайте до отриманої раніше масі.
Додайте родзинки, ретельно перемішайте, щоб родзинки рівномірно розподілився по тесту.
Змащену маслом форму наповніть тістом на 3/4 і розрівняйте рівномірно по формі. Форму поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 40-45 хвилин годину. Готовність кексу перевірте дерев’яної шпажкою. Якщо у вас маленькі формочки, то час приготування кексів буде 25 хвилин.
кекс Вийміть з духовки і дайте постояти 10 хвилин.
Потім перекладіть його на тарілку і повністю остудіть. З маленькими кексами поступите так само.
Налийте собі склянку молока і насолоджуйтеся десертом!