Кекс з сухофруктами на сметані – це випічка, коли хочеться чогось незвичайного, і набридли всілякі пироги. Використовуйте під час приготування свої улюблені сухофрукти. Кекс по структурі виходить ніжним. Ваші домочадці обов’язково попросять добавки. Тому можете піч відразу подвійну порцію.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
- Сухофрукти – 250 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати кекс з сухофруктами на сметані? Підготуйте необхідні продукти для кексу.
В глибоку миску просійте борошно і розпушувач, додати цукровий пісок і сіль.
Розм’якшене вершкове масло розтопіть, додайте яйця і сметану, перемішайте. Тонкою цівкою введіть до сухих інгредієнтів, добре перемішуючи.
Заздалегідь підготуйте улюблені сухофрукти. Добре промийте і просушіть. Обваляйте в невеликій кількості борошна і додайте в тісто, добре перемішайте, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися по тесту.
Підготовлену форму змастіть маслом. Викладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.
Поставити кекс в заздалегідь розігріту духовку на 40 хвилин. Якщо ви готуєте кекси в маленьких формочках, випікайте 25 хвилин. Температура приготування 180 градусів.
Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дайте кексу охолонути, вийміть з форми. Наріжте кекс з сухофруктами на порції. За бажанням прикрасити цукровою пудрою.
Кекс виходить в міру солодкий і повітряний. Ви обов’язково отримаєте незабутнє задоволення. Приємного чаювання!