Маленькі повітряні бананові кекси подобаються дітям і дорослим. Їх приготування не вимагають великих витрат часу, а рецепт доступний для кулінарів будь-якого рівня.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молоко коров’яче (кип’ячене) – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Банан – 2 – 3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Ванілін – 0.5 пакетів
  • Масло вершкове – 10 – 20 гр.

Процес приготування:

Готувати кекси з бананом в силіконових формочках легко! Розбийте яйця в миску збийте їх міксером.

Додайте до збитим яйця, цукор і молоко, перемішуйте, поки цукор повністю не розчиниться.

В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач і ванілін. Цю суміш просіяти через дрібне сито.

З’єднайте рідкі і сипучі інгредієнти, замісити тісто без грудок. Банани помийте, очистіть від шкірки і розімніть їх в пюре. Додати бананове пюре в тісто, добре перемішайте.

Силіконові формочки змастіть вершковим маслом. Розкладіть тісто по формочках. Духовку розігрійте до 180-200 градусів. Випікайте кекси 30-35 хвилин. Готовність випічки перевіряйте дерев’яною зубочисткою, якщо тісто перестало прилипати, значить вона готова. Дістаньте кекси з духовки, остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Бананові кекси в силіконових формочках Ванільні кекси Кекси без родзинок Кекси з бананом Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці