Кекс стане фаворитом серед домашньої випічки для любителів цитрусових десертів. Хороший варіант для сніданку і чаювання. Легкий рецепт ніжного лимонного кексу можна приготувати і на будь яке свято. Гості не встоять перед таким смачним і ароматним десертом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 165 гр.
  • Масло рослинне – 40 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Лимон – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 30 гр.
  • Вершки 33% – 60 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 25 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати лимонний кекс на рослинному маслі? Підготуйте необхідні інгредієнти.

Добре вимийте лимони. Натріть цедру з двох лимонів.

Видавіть сік з двох лимонів спеціальним пристосуванням.

В глибоку ємність викладіть розм’якшене вершкове масло, додайте цукровий пісок. Почніть збивати на середніх оборотах, поступово збільшуючи швидкість. Маса стане пишною і змінить колір.

Додайте цедру лимона, лимонний сік, рослинне масло і добре перемішайте міксером.

Розбийте яйця і за допомогою міксера розмішайте до однорідного стану.

В окрему ємність просійте борошно і сіль разом з розпушувачем і кукурудзяним крохмалем через сито.

В рідку раніше отриману масу вилийте молоко, добре розмішайте. У кілька прийомів додайте просіяні сухі інгредієнти, добре перемішуючи після кожного міксером.

В окрему ємність вилийте охолоджені вершки і почніть збивати на середніх оборотах, поступово збільшуючи швидкість міксера. Збийте вершки до стану густої сметани. Викладіть на тісто і акуратними рухами перемішайте з допомогою силіконової лопатки.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застелити пекарської папером. Перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою. Випікайте 40 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів.

Готовність перевірте шпажкою. Кекс вийміть з духовки і дайте охолонути. Готовий кекс акуратно перемістіть на блюдо. Розріжте на шматочки. Прикрасьте цукровою пудрою за бажанням.
Кекс виходить вологим і з ніжним цитрусовим ароматом. Лимонне тісто просто тане в роті! Приємного апетиту!

Кекси Кекси в духовці Кекси на молоці в духовці Лимонний кекс класичний Лимонні кекси