Перевагою цього рецепту є те, що він навмисно розроблений ля приготування в хлібопічці. Ручним способом нічого замішувати не треба, тому що хлібопічка все це робить за вас: і тісто замішує, і смачний кекс випікає! Такий кекс виходить дуже пишним і смачним, а цукати всередині надають основну вишуканість.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 пакет
- Масло соняшникове – 6 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Вода – 120 мл
- Цукати – 7 ст. л.
Процес приготування:
Готувати кекс з цукатами в хлібопічці просто! Щоб спекти кекс, в першу чергу йдуть покласти дріжджі, щоб вони не стикалися з водою. Будемо використовувати не пресовані, а сухі дріжджі. Так як їх не треба розводити у воді або молоці, а просто можна відразу висипати в чашу.
До дріжджів додаємо борошно пшеничне. Перед додаванням краще її просіяти через сито.
До сухої суміші додаємо сіль, а так само цукровий пісок.
Слідом всипаємо пакетик ваніліну.
До інгредієнтів вливаємо необхідну кількість соняшникової олії.
Розбиваємо в ємність курячі яйця.
Далі нарізаємо цукати на невеликі квадратики і додаємо в тісто.
В останню чергу вливаємо воду.
Опускаємо в нішу хлібопічки, закриваємо, вибираємо режим «Випічка». Встановіть час готування на два годину тридцять хвилин і чекаємо сигналу, оповещающего готовність. Тепер залишається дістати ємність і дати кексу трохи охолонути протягом 10 хвилин. Приємного апетиту!
Білий хліб в хлібопічці Бісквітні кекси Кекси без вершкового масла Кекси в хлібопічці Кекси з родзинками в хлібопічці Кекси з цукатами Кекси на рослинному маслі