Сьогодні ми приготуємо ніжні кекси, які складаються із стандартного набору продуктів. У потрібній комбінації і при правильній послідовності дій вже через годину на вашому столі повітряні, пористі і смачні кекси. Давайте приступимо до приготування!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Йогурт фруктовий – 250 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати кекси на фруктовому йогурті. Яйця з’єднайте з цукром, сіллю і ваніліном.

За допомогою міксера збиваємо все до однорідної пишної маси (приблизно 3-5 хв).

Фруктовий йогурт вибирайте на ваш смак, підігріваємо його в мікрохвильовці 30-40 секунд, кладемо в нього соду, погашену оцтом, і перемішуємо ложкою.

Після цього додаємо йогурт в яєчну масу, туди ж відправляємо рослинна і охолоджене розтоплене вершкове масло. Все добре перемішуємо.

В тісто просіваємо борошно і розпушувач, за допомогою лопатки або ложки добре вимішуємо все інгредієнти до однорідного стану.

У форму для випічки вкладаємо паперові форми для кексів і наповнюємо їх тістом на 2/3, так як в процесі випікання вони ще піднімуться. Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин.

По готовності дістаємо кекси з духовки і даємо охолонути.

Викладаємо кекси на блюдо і трохи присипаємо цукровою пудрою. Кекси готові до подачі!

Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Кекси на йогурті ПП кекси