Зовсім простий рецепт кексів з родзинками. Інгредієнти всі прості і доступні, часу на приготування багато не потрібно. Для випікання зручно використовувати силіконові формочки для кексів або мафінів – змащувати їх не треба, а отримувати готові вироби дуже легко. Якщо домашні попросили смачненьке до чаю, можна довго не думати і починати готувати такі кекси. До речі, замість родзинок можна додати будь-які сухофрукти: курагу, чорнослив, фініки, інжир, сушену журавлину – буде смачно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сода харчова – 12 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати кекси на молоці з родзинками в силіконових формочках легко! У миску для приготування тіста розбиваємо яйця.

Додаємо до яєць цукровий пісок і щіпку солі.

Збиваємо яйця з цукром віночком або міксером до повної однорідності. Бажано, щоб кристали цукру повністю розчинилися, а суміш стала практично білою. Чим краще будуть збиті яйця, тим більш пишними і повітряними вийдуть готові кекси.

В яєчно-цукрову масу вливаємо молоко і перемішуємо.

Всипаємо в отриману масу соду, ретельно перемішуємо.

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на плиті до рідкого стану. Вливаємо в миску до основної маси, додаємо масло рослинне і перемішуємо.

Борошно просіваємо, щоб збагатити її повітрям. Висипаємо борошно поверх рідкої суміші.

Віночком або міксером змішуємо всі разом до повної однорідності. Тісто має бути гладким, негустим. Залишаємо готове тісто постояти при кімнатній температурі на п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Поки тісто «відпочиває», ізюм перебираємо від випадкового сміття, ретельно промиваємо в теплій воді і заливаємо окропом на п’ять-десять хвилин. Після закінчення зазначеного часу воду зливаємо, а сухофрукти обсушуємо на рушник.

Висипаємо підготовлений родзинки в тісто, перемішуємо.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Тісто розкладаємо по силіконових формах, заповнюючи їх не більше, ніж на дві третини від об’єму форми, так як тісто виростає при випічці. Силіконові формочки змащувати не потрібно.

Ставимо заповнені формочки на деко і встановлюємо його в духовку на середній рівень. Випікаємо протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Готові кекси піднімаються і добре рум’яняться. Якщо є сумніви в готовності тіста, проколюємо один з кексів зубочисткою – на ній не повинно залишатися сирого тіста.

Готові кекси дістаємо з духовки, витягаємо з формочок і укладаємо на сервірувальне блюдо. Посипаємо вироби просіяного цукровою пудрою, повністю охолоджуємо і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Кекс з родзинками класичний Кекси Кекси в духовці Кекси з родзинками в силіконових формочках в духовці Кекси з сухофруктами Кекси на молоці силіконових формочках в духовці