Влітку кекси можна приготувати зі свіжої вишнею, взимку – скористатися замороженими ягодами. Все одно вийде дуже соковито і смачно, головне не забудьте позбутися від кісточок.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 110 мл
- Масло вершкове – 60 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Вишня – 100 гр.
- Ванілін – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати кекси з вишнею в силіконових формочках легко! Вершкове масло наріжте на кілька шматків, розтопіть його на повільному вогні або в мікрохвильовій печі і остудіть.
Борошно змішайте з розпушувачем, просіяти і додайте до нього цукор, ванілін і сіль.
В остигле масло додайте молоко і яйця, збийте до однорідного стану. Потім невеликими частинами введіть борошняну суміш і замісити тісто.
Вишню помийте, обсушіть, обов’язково видаліть кісточки. Додайте вишню в тісто і ще раз перемішайте. Розкладіть тісто по силіконових формочках так, щоб вони були наповнені на 2/3 обсягу.
Поставте формочки в духовку, розігріту до 190 градусів. Випікайте кекси 25-30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою, після проколу вона повинна залишатися сухою. Готові кекси трохи остудіть, вийміть з форм і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Вишневі кекси Кекси Кекси в силіконових формочках Кекси на молоці