Кета на решітці – це дуже смачно! Ті, хто любить м’ясної шашлик, такий варіант приготування риби на мангалі оцінять по достоїнству. Заздалегідь замаринуем рибу в суміші лимонного соку, оливкової олії та спецій. Якщо в наявності виявилася невелика тушка, то краще не розрізати її на поперечні шматочки, а обробити у вигляді цілого філе – так збережеться більше натурального соку в рибної м’якоті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кета – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – 0.5 ч. л.
  • Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
  • Лавровий лист – 0.5 шт.
  • Кріп для прикраси
  • Лимон для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кети на решітці на мангалі? Рибу миємо, ретельно потрошимо, голову і плавники зрізаємо. Внутрішню порожнину ще раз промиваємо і потім добре обсушуємо рибу паперовим рушником зсередини і зовні. Якщо риба велика, то розрізаємо її на поперечні стейки товщиною в два-два з половиною сантиметри. Якщо ж кета невелика, то розділяємо її на незбиране філе.

Укладаємо оброблені шматки риби в підходящу посуд, пересипаючи сіллю за смаком і додати суміш мелених перців. Лавровий лист кришимо в руках на дрібні шматочки і висипаємо на рибу. Поливаємо кету оливковою олією і свіжовичавленим лимонним соком.

Розтираємо отриманий маринад по шматках риби руками або закрити посуд кришкою і струшуємо, щоб спеції і соки рівномірно розподілилися по всій рибі. Залишаємо маринуватися на годину.

Укладаємо кету на решітку. Грати краще попередньо змастити невеликою кількістю рослинної олії, щоб м’якоть риби не деформувалася потім при знятті. Запікаємо кету на решітці на мангалі з тліючим вугіллям орієнтовно двадцять п’ять-тридцять хвилин, періодично перевертаючи для рівномірного зарум’янювання.

Готову рибу знімаємо з решітки, укладаємо на сервірувальне блюдо і прикрашаємо кропом і тонкими зрізами лимона. Подаємо на стіл в гарячому вигляді. Ідеально до такої рибі підходить відварну молоду картоплю і свіжі овочі.

Приємного апетиту!

Кета на мангалі Риба на решітці на мангалі Стейки з риби на мангалі Червона риба на мангалі Шашлик з риби на мангалі