Кета, приготовані на мангалі, неймовірно виглядає апетитно. Аромат рибки так і манить швидше сісти за стіл. У приготуванні такої страви немає нічого складного. Потрібно просто заздалегідь замаринувати ніжне філе і потім досить швидко, щоб не пересушити, запекти його на решітці. Подайте таку смакоту з скибочкою лимона і свіжими овочами – родина буде в захваті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кета – 1 кг
- Соєвий соус – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 2 – 3 ч. л.
- Масло оливкова – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 – 3 зуб.
- Лимон – 1 шт.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати кету в маринаді на мангалі, рибу промиваємо, видаляємо нутрощі, голову і плавники зрізаємо. Розбираємо тушку на філе, хребет і кістки витягуємо, шкіру залишаємо. Отримані пласти м’якоті добре обсушуємо паперовим рушником.
Поміщаємо оброблену рибу на робочу поверхню, поливаємо рівномірно оливковою олією. Долонею розтираємо масло з рибної м’якоті.
Далі посипаємо філе чорним меленим перцем і сіллю за смаком.
Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Отриману кашку викладаємо на рибу і рівномірно розподіляємо. Ріпчасту цибулю чистимо, миємо й обсушуємо ріжемо на тонкі півкруги. Викладаємо цибулю на рибу, притискаємо руками.
Потім поливаємо все соєвим соусом, збризкуємо лимонним соком і залишаємо маринуватися на сорок-п’ятдесят хвилин.
Готуємо мангал. Температура вугілля для запікання риби повинна бути нижче, ніж для приготування м’яса. Відкритого полум’я не має. Мариновану кету поміщаємо на решітку, цибулю скидаємо. Готуємо рибу орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин. Важливо не пересушити.
Готову рибу подаємо на стіл в гарячому вигляді. Прикрашаємо часточками лимона і свіжою зеленню. Як гарнір добре підходить салат зі свіжих овочів.
Смачного!