Якщо хочете приготувати смачний і апетитний сливовий кетчуп з додаванням болгарського перцю, то цей рецепт для вас! Такий кетчуп стане прекрасним доповненням до будь-якої страви, в тому числі м’ясного. Заготівля на зиму у вигляді кетчупу зі слив і болгарського перцю допоможе внести смакове різноманітність в будь-який прийом їжі.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Слива синя – 2,5 кг
  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 1,5 кг
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Перець чилі – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Часник – 6 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кетчупу зі слив і болгарського перцю? Сливи промити і видалити з них кісточки. Болгарський перець і перець чилі також промийте, розріжте кожен плід на дві частини і видаліть внутрішні насіння. Часник очистіть. Далі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку.

Отриману масу перекладаємо в ємність для варіння, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо томатну пасту, цукровий пісок, сіль і пекучий перець. Все перемішуємо і продовжуємо варити протягом 20 хвилин. В самому кінці необхідно додати оцет. Щоб кетчуп мав більш однорідну консистенцію, можна пробити його заглибним блендером.

Готовий кетчуп розлийте в гарячому вигляді по підготовленим ємкостей, закупорьте щільно кришками і остудіть, обгорнувши теплою ковдрою. Тривале зберігання кетчупу зі слив і болгарського перцю можливо тільки в прохолодному місці.

Смачний кетчуп готовий!

Приємного вам апетиту!

Кетчуп зі слив Сливи на зиму