Кетчуп, зроблений своїми руками самостійно вирощених помідорів, не йде ні в яке порівняння з тим, що продається в магазинах. Це не лише питання смаку, користі, але й економії. Для домашнього кетчупу підійдуть навіть трохи перезрілі і терті помідори.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 6 кг
- Цибуля ріпчаста – 10 головок
- Гвоздика – 6 бутонів
- Перець запашний мелений – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- Перець чилі – 2 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
Процес приготування:
Як почати готувати кетчуп з помідорів з корицею? Помідори помийте, обсушіть і наріжте їх на чотири частини.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, помийте, розріжте кожну цибулину на 6-8 частин.
Складіть в каструлю нарізані помідори і цибулю, додайте гвоздику, поставте на середній вогонь і варіть 4 години без кришки, поки рідина не википить.
Потім необхідно овочеву масу протерти через сито або прокрутити через м’ясорубку.
У вас повинна вийде відносно однорідна маса з невеликими гранулами овочів.
Додайте до неї червоний, духмяний і чорний перець, сіль, цукор і корицю.
Поставте кетчуп на плиту і варіть 30 хвилин, постійно помішуючи.
Стерилізуйте банки для закаток, металеві кришки прокип’ятіть.
Розкладіть гарячий кетчуп по банкам і закатайте кришки консервним ключем.
Остудіть загортання при кімнатній температурі, а потім перенесіть кетчуп з корицею у прохолодне місце. Використовуйте кетчуп в приготуванні різних люд і домашніх соусів.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів