Кетчуп, зроблений своїми руками самостійно вирощених помідорів, не йде ні в яке порівняння з тим, що продається в магазинах. Це не лише питання смаку, користі, але й економії. Для домашнього кетчупу підійдуть навіть трохи перезрілі і терті помідори.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 10 головок
  • Гвоздика – 6 бутонів
  • Перець запашний мелений – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Перець чилі – 2 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка

Процес приготування:

Як почати готувати кетчуп з помідорів з корицею? Помідори помийте, обсушіть і наріжте їх на чотири частини.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, помийте, розріжте кожну цибулину на 6-8 частин.

Складіть в каструлю нарізані помідори і цибулю, додайте гвоздику, поставте на середній вогонь і варіть 4 години без кришки, поки рідина не википить.

Потім необхідно овочеву масу протерти через сито або прокрутити через м’ясорубку.

У вас повинна вийде відносно однорідна маса з невеликими гранулами овочів.

Додайте до неї червоний, духмяний і чорний перець, сіль, цукор і корицю.

Поставте кетчуп на плиту і варіть 30 хвилин, постійно помішуючи.

Стерилізуйте банки для закаток, металеві кришки прокип’ятіть.

Розкладіть гарячий кетчуп по банкам і закатайте кришки консервним ключем.

Остудіть загортання при кімнатній температурі, а потім перенесіть кетчуп з корицею у прохолодне місце. Використовуйте кетчуп в приготуванні різних люд і домашніх соусів.

Приємного апетиту!

Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів