З жовтих помідорів можна приготувати улюблений соус кетчуп. При всій своїй «звичайності» і пересічності такий кетчуп точно запам’ятається і без уваги не залишиться. А все тому, що жовтий! В процесі термічної обробки колір не тьмяніє і не темніє. Такий кетчуп точно сподобається дітям.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі (жовті) – 2,2 кг
- Болгарський перець солодкий (жовтий) – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Кориця – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування кетчупу з жовтих помідорів. Помідори промиваємо й обсушуємо. Перець миємо, плодоніжку вирізаємо, а насіння витягуємо. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння. Помідори розрізаємо на чотири частини, попутно вирізаючи слід від плодоніжки. М’якоть перцю ріжемо смужками, цибулю – тонкими часточками.
Нарізані овочі кладемо в каструлю, закрити кришкою. Ставимо каструлю на плиту на мінімальну температуру і нагріваємо. Періодично відкриваємо кришку і перемішуємо овочі, натискаючи на шматочки помідорів, щоб вони випустили більше соку. Доводимо масу до кипіння і варимо на низькій температурі, поки овочі не стануть м’якими. На це піде орієнтовно сорок хвилин.
Після закінчення зазначеного часу додаємо запашний перець, гвоздику і продовжуємо варити ще приблизно двадцять хвилин. Після цього масу перетираємо через сито. Відходи в ситі викидаємо, а пюре виливаємо назад в каструлю і продовжуємо варіння ще протягом півгодини.
В кінці варіння додаємо сіль, цукровий пісок, корицю і оцет. Пробуємо на смак і за бажанням додаємо в соус більше спецій. Гарячий кетчуп розливаємо по стерильним банкам і закриваємо сухими простерилизованными кришками. Даємо кетчупу охолонути і прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з болгарським перцем Кетчуп з помідорів пальчики оближеш