За пропонованим рецептом ви швидко і просто приготуєте з кабачків смачну закуску або гарнір до м’ясної страви. Кабачкові кільця обсмажимо в клярі і потомим з сиром і часником на сковорідці, тільки сир візьміть такий, щоб добре плавився.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Сир – 100 гр.
- Майонез – 1.5 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати кабачки кільцями в клярі, кабачки, помийте, обсушіть серветкою і поріжте на кільця товщиною до 1 див. Частина кабачків для краси страви нашаткуйте на брусочки.
Складіть нарізані кабачки в звичайний поліетиленовий пакет, посипте їх борошном, сіллю і перцем і кілька разів добре струсніть, щоб всі кабачкові шматочки добре обвалялись в борошні.
Для приготування кляра в піалу розбийте яйце, додайте до нього майонезний соус, 2 ложки борошна і трохи солі і перемішайте все до однорідного стану.
Кільця і шматочки умочіть в кляр і обсмажте на розігрітій олії з обох боків до рум’яної скоринки. Обсмажуйте на середньому вогні і по 2-3 хвилини з кожного боку.
Натріть на дрібній тертці шматочок сиру і подрібніть зубки часнику. Гарячі обсмажені кабачки намажте часником і посипте натертим сиром. Накрийте сковорідку кришкою і варіть кабачки на невеликому вогні до готовності. Приготовлені кабачки посипте свіжою зеленню і подайте до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в клярі з сиром і часником Кабачки в сирному клярі Кабачки з майонезом і часником Кабачки на сковороді з майонезом і часником Смажені кабачки з часником Страви з кабачків