Класична лазанья – ідеальне рішення для дружніх посиденьок у великій компанії. Приготуйте ситне блюдо за класичним рецептом. Це не займе багато часу, а неймовірний смак залишиться надовго у пам’яті ваших гостей.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Листи лазаньї – 250 гр.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Для соусу: –
- Молоко коров’яче – 1 л
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати лазанью класичну. Цибулини очищаємо від шкірки і ріжемо дрібними кубиками. Це нам знадобиться для піджарки.
Подрібнюємо зубчики часнику. Можна ножем або пресом. За смаком можна відрегулювати кількість продукту.
Моркву очищаємо і пропускаємо через крупну тертку.
Помідори нам потрібні для томатного соусу. Тому овочі необхідно вибирати великі і стиглі. Знімаємо шкірку, подрібнюємо і перемелюємо в блендері до однорідного рідкого стану.
Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо цибулю і часник до прозорості.
Додаємо в сковороду натерту моркву. Продовжуємо смажити на помірному вогні, постійно помішуючи.
Тепер додаємо фарш. М’ясний продукт для лазаньї краще всього використовувати з яловичини, щоб було менше жиру. Обсмажуємо овочі і фарш до готовності. Це займе близько 20 хвилин. На цьому етапі можна посолити і поперчити.
Додаємо до піджарки подрібнені помідори. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 3-5 хвилин.
Приступимо до приготування соусу. Для початку розтоплюємо масло в каструлі до рідкого стану.
Підсипаємо в масло борошно, перемішуємо і тримаємо на вогні.
Повільно вливаємо в масу молоко. Постійно помішуємо. Соус повинен помітно загуснути. Тільки після цього знімаємо з плити.
Твердий сир пропускаємо через крупну тертку.
Пармезан нам знадобиться для верхнього шару, тому його ми натираємо на тертці з дрібними зубчиками.
Починаємо викладати лазанью. Форму для випікання обмазуємо маслом. Кладемо перший шар листів.
Далі викладаємо половину піджарки. Розрівнюємо ложкою.
Акуратно заливаємо шари соусом. Рівномірно розподіляємо його.
Посипаємо шари з соусом половиною твердого сиру.
Знову викладаємо шар з листів. Закриваємо ними щільно інші інгредієнти.
Знову змащуємо соусом. Тепер його потрібно невелику кількість. Решта піде на верхівку.
Посипаємо соус залишками твердого сиру.
Ще раз кладемо листи для лазаньї.
шар Змащуємо соусом, що залишився. Блюдо відправляємо в духовку на 40 хвилин. Температура 180 градусів.
Верхівку необхідно посипати пармезаном. Зробити це можна за 5 хвилин до приготування лазаньї або вже після повної готовності, поки блюдо ще гаряче.
Готово! Залишаємо класичну лазанью трохи застигнути, потім нарізаємо і подаємо до столу. Страву можна доповнити томатним соусом або зеленню. Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья з фаршем і соусом бешамель Лазанья італійська