Яскраве і ситне рішення для вашого домашнього столу – шурпа з яловичини. Приготуйте страву за класичним рецептом в каструлі. Порадуйте близьких поживним і наваристим частуванням.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 500 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування класичної шурпи з яловичини в каструлі. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо ножем. Викладаємо продукт в каструлю з олією. Обсмажуємо кілька хвилин. Щоб овоч не підгорав, вибирайте посуд з товстим дном.
Далі розділяємо на невеликі шматки яловичину. Кладемо на м’ясо до цибулі, розмішуємо і продовжуємо обжарку.
Середніми кубиками нарізаємо картоплю і болгарський перець, моркву натираємо на крупній тертці.
Промиті помідори також розрізаємо на невеликі шматочки.
До м’яса з цибулею викладаємо спочатку моркву. Розмішуємо і тушкуємо 2-3 хвилини.
Далі кладемо шматочки болгарського перцю.
Слідом помідори і дві столові ложки томатної пасти.
Повністю заливаємо вміст водою, доводимо до кипіння.
Солимо блюдо і посипаємо спеціями. Опускаємо в каструлю картоплю.
Тушкуємо вміст ще 30 хвилин до готовності картоплі.
Розкладаємо яскраве блюдо по порційних тарілках, доповнюємо зеленню за смаком і подаємо до столу. Готово!
Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини класична Шурпа з яловичини по-узбецьки