Апетитну шурпу за класичним рецептом найчастіше готують в казані. Так блюдо максимально збереже свій пряний аромат і яскравий смак. Використовуйте простий рецепт для ваших домашніх обідів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина на кістці – 0,8 кг
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – 1 пучок
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Рецепт приготування класичної шурпи з яловичини в казані на плиті смачний! Яловичину на кістці розрізаємо на невеликі частини. Промиваємо і просушуємо інгредієнт.
Обсмажуємо шматки м’яса в рослинному маслі. Можна це робити на сковороді.
Коли м’ясо придбає яскравий рум’янець, додаємо до німкеню півкільця цибулі. Смажимо ще 2-3 хвилини.
Перекладаємо вміст у великий казан.
Заливаємо продукти водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння.
Починаємо викладати овочі. Морква ріжемо кружальцями, болгарський перець тонкими смужками.
Сюди ж відправляємо шматочки помідорів. Солимо блюдо і посипаємо спеціями за смаком.
Викладаємо вміст очищену картоплю.
Закриваємо казан кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 30-40 хвилин.
Готову шурпу розкладаємо по тарілках, доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з яловичини в казані на плиті Шурпа з яловичини по-узбецьки Шурпа класична