Класичний бешбармак з картоплею – запам’ятовується блюдо з яскравим смаком і поживними властивостями. Процес приготування досить кропіткий, але результат коштує своїх старань. Здивуйте домашніх або були родзинкою традиційної казахської кухні.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина на кістці – 1 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Локшина для бешбармака – 350 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування класичного бешбармака з картоплею. М’ясо спочатку слід промити під водою і покласти в каструлю. Далі заливаємо продукт чистою водою і відварюємо не менше двох годин. На половині готування можна додати сіль і спеції.

Очищаємо від шкірки картоплю і також кладемо в каструлю на половині готовності м’яса.

Після того, як всі інгредієнти в бульйоні добре проварятся, дістаємо їх і нарізаємо на дрібні шматочки. Кістка з м’яса витягуємо. Бульйон ж проціджуємо будь-яким зручним способом.

Далі ріжемо тонкими півкільцями цибулю і занурюємо його в каструлю на 3-5 хвилин. Акуратно дістаємо.

Наостанок відварюємо до готовності локшину з бешбармака.

Можна формувати блюдо. У тарілку викладаємо локшину, на неї картоплю, м’ясо і цибулю. Поливаємо продукти жиром, що утворився в каструлі. Бульйон наливаємо в окремий посуд. Готово!

Бешбармак Бешбармак з готової локшиною Бешбармак з картоплею Бешбармак класичний