Класичний бешбармак з картоплею – запам’ятовується блюдо з яскравим смаком і поживними властивостями. Процес приготування досить кропіткий, але результат коштує своїх старань. Здивуйте домашніх або були родзинкою традиційної казахської кухні.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина на кістці – 1 кг
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Локшина для бешбармака – 350 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування класичного бешбармака з картоплею. М’ясо спочатку слід промити під водою і покласти в каструлю. Далі заливаємо продукт чистою водою і відварюємо не менше двох годин. На половині готування можна додати сіль і спеції.
Очищаємо від шкірки картоплю і також кладемо в каструлю на половині готовності м’яса.
Після того, як всі інгредієнти в бульйоні добре проварятся, дістаємо їх і нарізаємо на дрібні шматочки. Кістка з м’яса витягуємо. Бульйон ж проціджуємо будь-яким зручним способом.
Далі ріжемо тонкими півкільцями цибулю і занурюємо його в каструлю на 3-5 хвилин. Акуратно дістаємо.
Наостанок відварюємо до готовності локшину з бешбармака.
Можна формувати блюдо. У тарілку викладаємо локшину, на неї картоплю, м’ясо і цибулю. Поливаємо продукти жиром, що утворився в каструлі. Бульйон наливаємо в окремий посуд. Готово!
Бешбармак Бешбармак з готової локшиною Бешбармак з картоплею Бешбармак класичний