Якщо варити гороховий суп, то обов’язково з копченими реберцями. Тільки один його яскравий вигляд відразу піднімає настрій, а аромат підігріває апетит перед обідом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Копчені реберця – 500 гр.
- Бекон – 300 гр.
- Горох – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Картопля – 4 – 5 шт.
- Масло соняшникове – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Готувати класичний гороховий суп з копченими реберцями легко! Горох промийте кілька разів холодною водою і замочіть на 2-3 години.
Копчені реберця залийте водою і варіть 50-60 хвилин. Потім дістаньте реберця і відокремте м’ясо від кісток. У бульйон перекладіть замочений горох і варіть 30 хвилин.
Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на тертці, бекон наріжте кубиками.
Обсмажте на сухій сковороді спочатку бекон до золотистої скоринки, потім додайте моркву і цибулю. Продовжуйте смажити до м’якості моркви.
Картопля очистіть і наріжте кубиками, додайте його в каструлю.
Також в суп додати засмажку, нарізане м’ясо, посоліть і приправте за смаком. Варіть суп до готовності картоплі. В кінці додайте лавровий лист, зніміть каструлю з вогню і дайте супу настоятися під кришкою 15-20 хвилин. Перед тим, як подати гороховий суп на стіл, додайте рубану зелень.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з копченими реберцями Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп у каструлі Пісний суп гороховий