Знайомий смак класичного кекси з родзинками відомий всім ще з радянських часів. Для багатьох цей смак асоціюється з дитинством, тому даний рецепт – чудова можливість згадати дитинство, розділивши цей прекрасний момент з друзями за чашкою ароматного чаю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 170 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 1 ч. л.
- Родзинки – 150 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати класичний кекс по ГОСТу? Заздалегідь дістаємо з холодильника масло, необхідно щоб воно було кімнатної температури. Розм’якшене вершкове масло перекладаємо в глибоку миску, додаємо цукор і збиваємо з допомогою міксера близько 5 хвилин.
До збитого масла, додаємо яйця і дрібку солі і знову все добре збиваємо міксером на високій швидкості.
Родзинки промиваємо під теплою проточною водою, відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Потім додаємо його в тісто. Перемішуємо тісто ще раз на низькій швидкості міксера.
В тісто в кілька етапів просіваємо борошно разом з розпушувачем і ваніліном. Ретельно все перемішуємо до однорідної консистенції.
Форму для випічки добре змащуємо вершковим маслом і перекладаємо в неї тісто. Розрівнюємо тісто ложкою або лопаткою рівномірно по всій поверхні форми.
Щоб зробити характерну для кексу за Гостом тріщину по центру, проводимо змоченим у воді вістрям ножа посередині кексу. Ставимо кекс випікатися в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 50-60 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою, зануривши її в центр кексу. Якщо вона виходить сухий – кекс готовий.
Готовий кекс дістаємо з духовки, залишаємо остигати. Після цього виймаємо його з форми і перекладаємо на дерев’яну дошку. Прикрашаємо цукровою пудрою і гілочкою м’яти. Приємного чаювання!
Бісквітні кекси Кекс з родзинками класичний Кекси Кекси без молока Кекси з родзинками Кекси з родзинками в духовці Кекси з сухофруктами