Кыстыбый – смачні і ситні коржі татарської кухні, з апетитною картопляною начинкою. Їх можна подавати як закуску на обід або ж самостійну страву на сніданок. Дуже поживні і ароматні коржі! Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Масло вершкове – 60 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Для начинки: –
- Картопля – 6 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Масло вершкове – 130 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування класичного кыстыбая по-татарськи? Приготуємо тісто для коржів. Для цього просіваємо борошно. Через ситечко. Додаємо в неї яйце, молоко, цукровий пісок і топлене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо і формуємо еластичне тісто. Накриваємо його плівкою і залишаємо на 20 хв.
В цей час почистимо картоплю і відваримо його до готовності в киплячій воді.
Цибулю чистимо від луски і нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору на сковороді.
В глибокій мисці розминаємо відварну картоплю, додаємо до нього молоко, м’яке вершкове масло і цибулю. Всі добре розмішуємо.
З тіста формуємо кульки. Розкачуємо їх і вирізаємо у формі кола Для цього можна використовувати тарілку.
сковороду Змащуємо рослинним маслом і обсмажуємо кожен коржик з обох сторін 2-3 хв
Тепер беремо корж, змащуємо і на одну половинку викладаємо рівним шаром начинку, а інший накриваємо. Так робимо з усіма коржами.
Приємного аппетита!
Кыстыбый