Пропонуємо вам спробувати найсмачніше блюдо з Узбекистану з м’ясом і овочами. Лагман являє собою суп густої консистенції, який подається разом з локшиною. Завдяки використанню в рецепті курячого м’яса, страва виходить дуже ніжним і легким.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Бульйон з курки – 1,5 – 2 л
- Куряча грудка – 350 гр.
- Локшина удон – 250 гр.
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Кінза – 1 пучок
- Часник – 4 – 5 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Спаржева квасоля – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Паприка мелена – на смак
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати класичний лагман з куркою з локшиною в домашніх умовах. Розігрійте сковороду, влийте трохи рослинного масла, потім викладіть нарізану цибулю, тушкуйте його 5-7 хвилин на середньому вогні.
Моркву наріжте тонкою соломкою. Додайте її на сковороду до цибулі і продовжуйте тушкувати овочі ще 5-7 хвилин.
Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте тонкими смужками, додати на сковорідку.
Помідори очистіть від шкірки і наріжте скибочками. Додайте помідори на сковороду, перемішайте, тушкуйте 5 хвилин.
Потім додайте спаржеву квасолю. Вміст сковороди перемішайте, додайте сіль, цукор, мелену паприку, продовжуйте тушкувати 10 хвилин.
Куряче філе помийте, наріжте, посипте сіллю, перцем і дайте йому промаринуватися кілька хвилин. Потім викладіть його на розігріту сковороду і обсмажте до золотистої скоринки.
Локшину відваріть і відкиньте на друшляк. У каструлі змішайте м’ясо, овочеву зажарку і локшину, влийте курячий бульйон. Доведіть лагман до кипіння, вимкнути вогонь, посипте блюдо рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Лагман Лагман з куркою Лагман з куркою класичний Лагман з куркою та локшиною Смажений лагман