Готування лагмана з баранини в казані на вогнищі – це подія дня! Процес атмосферно відрізняється від звичайної готування на кухні і помітно додає приємних вражень. Аромати обсмаженого м’яса з овочами, виходять з казана, змішуються з димком багаття і свіжим повітрям – апетит розігрується не на жарт. Приготуйте лагман в колі сім’ї та друзів – такий обід точно запам’ятається!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Локшина рисова – 300 гр.
  • Вода – 1.5 – 2 л
  • Зелень – для прикраси
  • Болгарський перець солодкий – 2 ст. л.
  • в’ялені Помідори – 2 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 0.25 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 0.5 ч. л.
  • Зіра – 0.5 ст. л.
  • Бадьян – 5 зірок
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування лагмана з баранини на багатті в казані. Баранину промиваємо, обсушуємо і нарізаємо впоперек волокон на невеликі шматочки. Якщо є надлишок жиру, його краще зрізати. В ідеалі потрібно використовувати м’ясо молодого баранчика – воно ніжне і добре розм’якшується при гасінні.

Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо і ріжемо ножем на кільця чи півкільця. Не варто різати дрібно, так як цибуля просто розвалиться при гасінні.

Помідори промиваємо, видаляємо слід від плодоніжки і нарізаємо невеликими кубиками. За бажанням, зняти шкірку з помідорів, обдавши їх для цього окропом.

В казані розігріваємо рослинне масло і опускаємо в нього нарізану баранину. Обсмажуємо до легкої рум’яної скоринки.

Висипаємо до м’яса цибулю, перемішуємо і продовжуємо готувати. Не забуваємо уважно стежити за процесом і помішувати інгредієнти, щоб всі обсмажувалося рівномірно і не пригорає.

В мисці смеиваем сушені помідори і солодкий сушений перець.

Висипаємо цю суміш в казан до м’яса і цибулі.

Перемішуємо і тушкуємо п’ять хвилин, регулярно помішуючи.

Потім кладемо до м’яса підготовлені помідори, перемішуємо.

Присмачую блюдо спеціями: додаємо червоний і чорний мелений перець, хмелі-сунелі, зіру.

Перемішуємо спеції з вмістом казана і продовжуємо тушкувати його п’ять хвилин. Обов’язково помішуємо, щоб уникнути пригорання.

Вливаємо воду в казан. Кількість води регулюємо в залежності від густоти лагмана, яку хочемо отримати.

Відразу після того, як влили воду, кладемо зірочки бадьяна.

Доводимо страву до кипіння й тушкуємо на легкому вогні, щоб домогтися насиченості. Орієнтовно на це піде одну годину.

Важливо згадати, що не повинно бути вираженого кипіння: лагман повинен повільно нудитися. Щоб було простіше домогтися такого режиму, спустіть казан на вугілля.

Поки страва нудиться, готуємо інші овочі. Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиками.

З картоплі зрізаємо шкірку. Бульби промиваємо та нарізаємо кубиками невеликого розміру.

За півгодини до готовності викладаємо в лагман підготовлені моркву і картоплю. Також додаємо сіль за смаком.

Зелень промиваємо і дрібно рубаємо ножем. Окремо відварюємо локшину до повної готовності, проціджуємо її від відвару.

В порційні тарілки викладаємо спочатку трохи локшини, потім наливаємо поверх неї приготовлений лагман з казана. Поверхня страви щедро посипаємо подрібненою

Приємного апетиту!

Лагман Лагман з баранини Лагман з баранини в казані Лагман з баранини з локшиною Лагман з баранини класичний Лагман по-узбецьки