Черешню перед закачуванням компоту слід ретельно перебрати. Для заготівлі напою не підійдуть гнилі або пошкоджені плоди, інакше компот буде зіпсований. Приготування солодощі не потребує стерилізації.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Черешня – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Вода – 2,5 л
  • Цукор-пісок – 1 ст.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту із черешні на 3-літрову банку на зиму? Нам знадобиться 3-літрова банка і кришка. Коли тара буде очищена і вимита, стерилізуємо її. Поки це відбувається, займемося підготовкою інгредієнтів.

Тепер заливаємо воду в каструлю. Вона нам потрібна для того, щоб залити плоди. Необхідно близько 2,7 літра, проте можна залити і трохи більше.

Напій буде більш насиченим, якщо ми візьмемо більша кількість плодів. Необхідно позбутися «хвостиків» і зіпсованих черешень. Після того, як промиємо, заповнюємо черешнею банку і заливаємо плоди окропом.

Напою потрібно 15 хвилин, щоб настоятися під кришкою. Зливаємо воду в каструлю, до черешні всипаємо цукор. Тепер черга додавати лимонну кислоту. Поки закипає вода, банку краще накрити кришкою.

Вливаємо воду до черешні з цукром і лимонною кислотою. Тепер банку можна закочувати. Залишаємо її в закутаному вигляді до моменту охолодження.

Приємного апетиту!

Компот з черешні з лимонною кислотою на зиму Компот з черешні з лимоном на зиму Компот із черешні Компот із черешні без стерилізації на зиму Компот із черешні на зиму