Для того щоб компот із черешні зберігався всю зиму і навіть більше, необхідно дотримуватися кількох простих правил, тоді банки точно не «вибухнуть» і ви зможете порадувати себе вітамінним напоєм.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Черешня – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 850 мл
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з черешні з кісточками з лимонною кислотою на зиму? Для закачування компоту можна вибирати черешню будь-якого сорту. Або змішати їх, тоді вийде дуже цікавий за зовнішнім виглядом і смаком напій. Плоди черешні потрібно гарненько промити і звільнити від плодоніжок. Якщо попадуться зіпсовані плоди, їх краще викинути.

Поки з плодів черешні стікає зайва волога, готуємо тару. Після обробки содою і ретельної промивки банку потрібно піддати термообробці, а кришку прокип’ятити близько п’яти хвилин.

Коли черешня обсохне, викладаємо її на дно банки. Потім переміщаємо в каструлю, дно якої заздалегідь устеляємо рушником. Заливаємо гарячу воду в каструлю, щоб вона діставала до «плічок» банки.

В окрему ємність заливаємо воду для компоту. Коли вона закипить, засипаємо необхідну кількість цукру і перемішуємо рідина пару хвилин, щоб цукор розчинився. Додаємо лимонну кислоту і заливаємо сиропом черешню.

Одразу ж накриваємо тару кришкою. Стерилізуємо компот 20 хвилин. Після закінчення цього часу, закатуємо банку і перевертаємо. Якщо ємність не підтікає, закутуємо її і залишаємо на деякий час, щоб охолола.

Приємного апетиту!

Компот з черешні з лимонною кислотою на зиму Компот з черешні з лимоном на зиму Компот із черешні Компот із черешні на 2-х літрову банку на зиму Компот із черешні на 3-х літрову банку на зиму Компот із черешні на зиму Компоти Черешня на зиму