Якщо урожай черешні видався великий, і потрібно заготовити про запас плоди, мабуть, найпростіший спосіб – це закатати компот. Кісточки видаляти не потрібно, та й сам процес приготування досить швидкий. Пропорції в рецепті розраховані на одну дволітрову банку.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Черешня – 300 – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Готувати компот з черешні з кісточками в 2-х літрових банках на зиму легко! Черешню перебираємо, випадковий прибираємо сміття, плодоніжки обриваємо. Ретельно промиваємо ягоди й обсушуємо. Банки і кришки ретельно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Розкладаємо підготовлену чисту черешню в стерильні банки.

Ставимо на плиту воду і доводимо до кипіння.

Заливаємо черешню крутим окропом у такій кількості, щоб він доходив до горлечка банки. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо на п’ятнадцять хвилин для пропарювання.

Потім воду зливаємо назад в каструлю, додаємо в неї цукровий пісок, перемішуємо, ставимо на плиту і знову доводимо до кипіння.

Киплячим сиропом повторно заливаємо черешню в банку і закручуємо стерильною кришкою.

Банку перевертаємо догори дном для перевірки герметичності, накриваємо пледом і в такому положенні залишаємо повільно остигати. Після охолодження прибираємо компот на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Компот із черешні Компот із черешні без стерилізації на зиму Компот із черешні на зиму Компоти Черешня на зиму