Рецепт розрахований на банку, обсяг якої становить 1 літр. Якщо ви хочете заготовити компот в двох – або трилітровій банці, то кількість інгредієнтів також слід збільшити в 2 або 3 рази в залежності від розміру банки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Черешня – 300 – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 60 – 80 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Вода – 0.5 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з черешні в 1-літрових банках без стерилізації на зиму? Почнемо з переробки черешні. Свіжі плоди спочатку необхідно вимити, висипавши їх у друшляк, а потім відокремити від них «хвостики». Листя і зіпсовані плоди викидаємо. Коли черешня підсохне, її потрібно перекласти в банку.

Найчастіше банки перед стерилізацією очищують розчином соди і вимивають. Стерилізувати тару можна над парою, в духовій шафі або мікрохвильовій печі.

Якщо ви хочете, щоб напій вийшов більш ароматним і насиченим, покладіть більше плодів черешні. Отже, укладаємо продукт на дно банки.

Наливаємо чисту воду в каструлю і доводимо до кипіння. Заливаємо кип’яченою водою черешню. Накриваємо ємність кришкою і залишаємо на 5 хвилин. Потім, злегка забарвлену рідину зливаємо назад в каструлю і знову доводимо до кипіння, попередньо додавши цукор і кислоту. Кип’ятимо до повного розчинення цукру.

Знову заливаємо рідина в банку і закатуємо. Тепер ємності необхідно дати час на охолодження. Для цього потрібно перевернути її і укутати ковдрою.

Приємного апетиту!

Компот з черешні з лимонною кислотою на зиму Компот з черешні з лимоном на зиму Компот із черешні Компот із черешні на 1 літрову банку на зиму