Закачування компоту з черешні з кісточками значно скоротить ваш час, адже не потрібно буде діставати їх з кожного плоду, однак не варто зберігати такий напій більше року, інакше з корисного він стане шкідливим, так як кісточки починають виділяти шкідливі для організму речовина.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 2.5 л.
  • Черешня – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 210 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • М’ята свіжа – 7 листків

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту із черешні на зиму з кісточками? Спочатку плоди необхідно ретельно промити, щоб змити бруд. Паралельно варто відривати плодоніжки і прибирати листя черешні. Також відкидаємо гнилі або пошкоджені плоди. Залишаємо черешню на деякий час, щоб плоди обсохнули.

У нас є трохи вільного часу, щоб підготувати до закатці банку і кришку. Якщо немає ніяких пошкоджень на тарі, її просто потрібно очистити содою і промити.

Тепер закладаємо черешню в банку, злегка струшуємо з боку в бік, щоб черешня лягла на дно рівним шаром. Укладаємо зверху листочки м’яти.

Тепер наливаємо воду в каструлю. Заливаємо рівно стільки, щоб окропу вистачило на компот і стерилізацію кришки. Коли вода забулькає, обдаємо невеликим її кількістю кришку, розраховуємо все так, щоб на компот залишилося не менше 2,5 літрів.

Коли вода буде залита в банку, накриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин. Тепер воду потрібно повернути в каструлю так, щоб черешня і м’ята залишалися в банку. Додаємо в настій цукор і лимонну кислоту. Доводимо солодку рідину до кипіння і знову заливаємо нею вміст банки. Відразу закатуємо ємність і перевертаємо. Переконайтеся у відсутності бульбашок і укутайте тару з компотом ковдрою.

Смачного!

Компот з черешні з лимонною кислотою на зиму Компот із черешні Компот із черешні без стерилізації на зиму Компот із черешні на 3-х літрову банку на зиму Компот із черешні на зиму Компоти Черешня на зиму