Напій, приготований з садових фруктів дуже багатий корисними речовинами і мікроелементами, які дуже потрібні людському організму в зимовий період. Вміст вітаміну С зашкалює в домашніх яблуках і сливах, а значить, цим компотом можна замінити прийом аскорбінки.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 400 гр.
  • Сливи мариновані – 4 – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода питна – 1.8 – 2 л

Процес приготування:

Як приготувати компот з ранеток і слив на зиму? Яблука і сливи промиваємо, видаляємо хвостики, але шкірку і кісточки залишаємо не зворушеним. У цьому рецепті використовуються цільні плоди.

Підготовлені інгредієнти перекладаємо в стерильну трилітрову банку і заливаємо окропом. Для прогрівання, як правило, достатньо 10-15 хвилин.

Далі рідина переливаємо в каструлю відповідного розміру, додаємо цукровий пісок і перемішуємо.

Сироп довести до кипіння і тонкою цівкою залити в банку (заливати необхідно акуратно, щоб скло не тріснуло)

Заповнену тару закатуємо і перевертаємо догори дном, закутуємо пледом і залишаємо остигати. Зберігаємо в прохолодному місці без потрапляння прямих сонячних променів.

Компоти