Ароматний і красивий компот з черемхи і яблук легко заготовити про запас, щоб підживлювати організм вітамінами в зимовий час. Черемха забарвлює компот у приємний рожевий колір, а також дає заготівлі неповторний аромат. Цього разу до яблук додалися груші для аромату, але якщо у вас їх немає – просто візьміть більше яблук!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Черемха червона – 8 – 10 гілок
  • Груша – 6 шт.
  • Яблука – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 450 гр.
  • Вода питна – 1 – 1.5 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот із червоної черемхи і яблук? Фрукти для компоту промийте в проточній воді і займіться їх підготовкою. Яблука розрізати на чотири частини, видаливши серцевину – вона не потрібна для компоту.

Баночки для компоту потрібно попередньо добре промити і обробити окропом.

Нарізані яблучка розкладіть порівну по літровим банкам або вкладете в одну трилітрову банку.

Груші наріжте довільно – кружечками або часточками, але серцевину теж видаліть, як і в яблуках.

Груші додайте до яблук в банку.

В останню чергу вкладіть до фруктів промиту черемшину, не знімаючи її з гілочок, на смак компоту це не позначиться, але заощадить трохи вашого часу.

Далі потрібно приготувати сироп з розрахунку 150 грам цукру на літр води.

влийте Сироп у банки з фруктами і закупорьте їх гвинтовими кришками або загорніть.

Банки переверніть хвилин на п’ятнадцять догори дном щоб переконатися в герметичності закачування.

Потім дайте банкам охолонути в шубі і прибирайте компотик на зберігання.

Компот з груш на зиму Компот з черемхи Компот з черемхи на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компоти