Полуничний компот – смачний напій для втамування спраги. Для його приготування можна використовувати неідеальні, прим’яті ягоди, які не придатні для інших цілей. І все ж якщо є навіть злегка або частково зіпсовані екземпляри, такі краще викинути – одна така ягідка може зіпсувати смак всього компоту.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Полуниця – 600 – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 2 – 4 ст. л.
  • Вода – 2 – 2,5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з полуниці, щоб пити відразу. Полуницю ретельно промиваємо від пилу і забруднень. Якщо ягоди дуже брудні, то заливаємо їх прохолодною водою на п’ять хвилин, щоб нечистоти швидше відійшли від поверхні ягід.

Промиваємо полуницю після замочування ще раз і видаляємо чашолистки.

Додаємо до підготовленої полуниці цукровий пісок.

поміщаємо В каструлю вказану кількість води і доводимо його до кипіння.

У киплячу воду закладаємо полуницю з цукром. Варимо при кипінні середньої інтенсивності протягом п’яти-семи хвилин.

Закриваємо компот кришкою і залишаємо до повного охолодження. Напій не просто охолоне, але і настоїться, стане більш насиченим.

Готовий остиглий компот проціджуємо перед подачею. Також можна процідити одразу весь об’єм приготованого напою і перелити його в чисту ємність. Зручно зберігати такий компот в холодильнику – у будь-який момент можна налити охолоджений напій і втамувати спрагу. Термін зберігання в холодильнику – два-три дні.

Приємного апетиту!

Компот з полуниці Компот з полуниці в каструлі Компоти