Легкий насичений компот з вишні і червоної черемхи готується дуже просто. Можна легко заготовити такий компот на зиму, або зварити його для пиття протягом тижня. Якщо видався вдалий на ягоди сезон, можна зробити компот-асорті з червоних ягід.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 200 гр.
  • Черемуха – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот із червоної черемхи з вишнею? Візьміть вишню і черемху, добре промийте в проточній воді і відкиньте на друшляк. Якщо будете брати ягідне асорті, то змішуйте ягоди на свій смак, щоб в сумі вийшло 400 грам.

Ягідки пересипте в стерильну трилітрову банку, додати цукор.

Після цього залийте ягоди окропом під саме горлечко банки.

Банку з компотом закрийте прокип’яченої капроновою кришкою, або загорніть.

Охолоджуйте компот протягом кількох діб в «шубі», а потім почекайте не менше трьох днів до повної готовності компоту. Банку, не загорнену зберігати у темному холодному місці, а загорнену – без доступу сонячних променів.

Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на зиму Компот з черемхи