В кулінарії, як і в мистецтві, додавання зайвого інгредієнта може змінити смак з точністю до навпаки. Подібне і в приготуванні компоту-асорті. Комбінуючи ягоди смородини та агрусу різних кольорів і в різній пропорції, ви можете змінювати смак і колір напою. Червона смородина добре поєднується з темним аґрусом, чорна з зеленим, а біла смородина з жовтим аґрусом зробить компот гарного світлого кольору. Готується такий компот без стерилізації і методом 2-кратної заливки.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 200 гр.
- Аґрус – 200 гр.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування компоту з червоної смородини і агрусу на 3-х літрову банку на зиму? Смородину й аґрус у вибраній колірній гамі спочатку переберіть. Смородину відокремте від гілочок. У агрусу маленькими ножицями видаліть хвостики. Потім ягоди добре промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Банки для компоту заздалегідь добре промийте з додаванням харчової соди і потім обдайте окропом або стерилізуйте над гарячою парою. Кришку прокип’ятіть пару хвилин. У стерильну банку пересипте чисту ягоду і на 5 хвилин залийте її окропом. Банку прикрийте кришкою.
Через 5 хвилин воду з банки злити через спеціальну кришку в каструлю. Потім у воду насипте потрібну кількість цукру, розчиніть його і протягом 5 хвилин прокип’ятіть сироп.
Киплячим сиропом залийте смородину і агрус в банку, заповнюючи її до самого верху, щоб не залишилося повітря. Банку відразу щільно закупорьте кришкою і перевірте герметичність закупорки.
Потім банку поставте на кришку і на одну добу укутайте будь «шубою». Компот із червоної смородини і агрусу готовий. Він буде відмінно зберігатися в прохолодному темному місці і навіть при домашньої температурі протягом року.
Вдалих і смачних заготовок!
Компот з агрусу Компот з агрусу і смородини на зиму Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на зиму Компоти Червона смородина на зиму