Асорті-компот з агрусу і червоної смородини буде у вас прозорим і з гарним рожевим кольором. Готується він без стерилізації, що дуже зручно для господині. Напій вийде натуральним, без консервантів і барвників, а це важливо для дитячого меню. М’ята додасть напою приємну свіжість. Для цієї заготовки візьміть недостиглі ягоди.


Інгредієнти: на 3 л.

  • зелений Аґрус – 0.7 кг
  • Смородина червона – 0.3 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • М’ята свіжа – 2 гілки
  • Вода питна – 2 л

Процес приготування:

Щоб приготувати компот із червоної смородини та агрусу. У ягід аґрусу маленькими ножицями видаліть суцвіття і плодоніжки.

Добре промийте холодною водою очищений агрус і червону смородину, не відокремлюючи ягоди від гілочок. Відразу відміряйте потрібну кількість цукру.

Банки для заготівлі стерилізуйте над гарячою парою. Укладіть у них підготовлені ягоди і покладіть в кожну банку гілочки м’яти.

Закип’ятіть в каструлі воду і залийте окропом ягоди в банках. Залиште ягоди на 10 хвилин. Потім воду через спеціальну кришку перелийте назад в каструлю і закип’ятіть повторно. Знову на 10 хвилин залийте ягоди окропом. В окремій каструлі зваріть цукровий сироп і залити ним ягоди після 2-кратної заливання окропом. Банки відразу загорніть прокип’яченими кришками.

Закатані банки переверніть догори дном і накрийте теплим покривалом. Охолоджений компот із червоної смородини і агрусу перенесіть на зберігання в холодне місце.

Вдалих заготовок!

Компот з агрусу і смородини на зиму Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини 1 літрових банках Компот із червоної смородини з м'ятою Компот із червоної смородини і агрусу Компот Мохіто з агрусу на зиму Компоти