Коли в морозилці вже немає місця для зберігання ягід і фруктів, аґрус можна заготовити на зиму у вигляді компоту. Зручно це зробити у 3-літрових банках, щоб вистачило для всієї родини та гостей. Для компоту підходять ягоди різного кольору, але господині віддають перевагу для цього напою зелений аґрус. Важливо, щоб він був щільним і неушкодженим. Готується аґрусовий компот методом 2-кратної заливки.


Інгредієнти: на 3 л.

  • зелений Аґрус – 650 гр.
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з агрусу на 3-літрову банку. Ягоди агрусу переберіть від дрібного сміття і промийте під проточною водою. Потім їх просушіть на кухонному рушнику.

Потім маленькими ножицями видаліть у ягід суцвіття і плодоніжки. Підготовлений агрус насипте в чисту банку. Залийте агрус окропом. Банку накрийте прокип’яченої кришкою і залиште на 10 хвилин.

Після закінчення цього часу воду з банки з аґрусом вилийте в каструлю, закип’ятити повторно і залийте ягоди на 10 хвилин.

Після повторної заливки воду знову перелийте в каструлю і варіть на ній цукровий сироп. Сироп прокип’ятіть декілька хвилин.

Приготованим киплячим сиропом залийте аґрус в банку. Банку відразу закатайте.

Банку з компотом остудіть в перевернутому вигляді і під теплим покривалом, а потім перенесіть в місце зберігання зимових заготовок. Такий компот добре зберігається більше року.

Вдалих заготовок!

Агрус на зиму Компот з агрусу Компот з агрусу на зиму Компоти