Ягоди червоної смородини – унікальні, вони допомагають впоратися з безліччю хвороб, підвищують імунітет людини і його загальне самопочуття. Ігнорувати це сприятливу дію ягід просто немислимо. Тому обов’язково приготуйте на зиму корисний компот із червоної смородини на 3-хлитровую банку.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 400 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот із червоної смородини на 3-х літрову банку просто! Ягоди червоної смородини перебрати, видалити гілочки і інше сміття. Ягоди промити і просушити на кухонному рушнику.
Воду влити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Всипати цукор, варити до повного розчинення цукру.
У воду всипати ягоди червоної смородини, проварити хвилин 5.
Банки для закачування компоту стерилізувати, кришки обдати окропом.
Розлити компот з підготовленим банкам, закатати. Перевернути банки догори дном, укутати і залишити остигати в темному місці. Потім переставити компот із червоної смородини на 3-х літрову банку на зберігання в льох або інше прохолодне темне місце. Приємного апетиту!
Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на зиму Компоти Червона смородина на зиму