Ягоди червоної смородини – унікальні, вони допомагають впоратися з безліччю хвороб, підвищують імунітет людини і його загальне самопочуття. Ігнорувати це сприятливу дію ягід просто немислимо. Тому обов’язково приготуйте на зиму корисний компот із червоної смородини на 3-хлитровую банку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот із червоної смородини на 3-х літрову банку просто! Ягоди червоної смородини перебрати, видалити гілочки і інше сміття. Ягоди промити і просушити на кухонному рушнику.

Воду влити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Всипати цукор, варити до повного розчинення цукру.

У воду всипати ягоди червоної смородини, проварити хвилин 5.

Банки для закачування компоту стерилізувати, кришки обдати окропом.

Розлити компот з підготовленим банкам, закатати. Перевернути банки догори дном, укутати і залишити остигати в темному місці. Потім переставити компот із червоної смородини на 3-х літрову банку на зберігання в льох або інше прохолодне темне місце. Приємного апетиту!

Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на зиму Компоти Червона смородина на зиму