Яблука разом з ожиною і невеликою кількістю кураги поміщаються в каструлю. До них додається цукор і все заливається водою. Компот доводиться до кипіння, після чого розливають по банках і закочується.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 3 шт.
  • Ожина – 1 склянка
  • Курага – 5 – 7 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Яблука ретельно миємо, вирізаємо серцевину і нарізаємо їх невеликими скибочками. При бажанні можна також зрізати шкірку. Розміщуємо їх в глибоку каструлю, в якій буде варитися компот.

Готувати компот з ожини і яблук на 3-х літрову банку на зиму просто! Курагу також моєму і дрібно нарізаємо. Відправляємо її до яблук. Можна не використовувати курагу взагалі або замінити його на що-небудь інше, але завдяки їй напій придбає родзинку.

Ожину перебираємо і позбавляємося від гнилих або пошкоджених ягід. Промиваємо її під прохолодною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина. Перекладаємо її в каструлю. При бажанні можна додати більше ягід, щоб у компоту був більш ожиновий аромат.

Тепер засипаємо всі інгредієнти цукровим піском. Можна також використовувати тростинний цукор, але його знадобиться менша кількість.

Вливаємо питну воду і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Потім переливаємо в заздалегідь простерилизованную банку і закатуємо кришкою. Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або ковдру і залишаємо на ніч.

Тепер ставимо компот в придатне для зберігання місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося цим напоєм. Приємного апетиту!

Компот з ожини Компот з ожини в 3-х літрових банках на зиму Компот з ожини на зиму Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на зиму Компоти