Якщо ви ще жодного разу не пробували поєднання смородини і чорниці, вам варто дочитати рецепт до кінця. Напій, який містить ці два інгредієнти, стане вашим улюбленим. Він замінить вам соки і газованої води. Він відмінно підійде як для звичайного обіду, так і для святкового столу.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Чорниця – 100 гр.
  • чорна Смородина – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

Готувати компот з чорниць і смородини на зиму легко! Вам варто відповідально підійти до вибору ягід. Якщо плоди будуть мати кислий запах, не купуйте такий продукт. Це є сигналом, що ягоди почали псуватися. Приготування компоту варто почати з обробки ягід. Для початку нам необхідно уважно перебрати їх. Пересипте чорницю в невелику миску. Приберіть всі зіпсовані та пошкоджені плоди, а також сміття, який міг загубитися серед ягід. Залийте чорницю теплою водою. Залиште ягоди в ній приблизно на 20-25 хвилин. Коли час вийде, злийте воду і промийте плоди кілька разів. Розстеліть на столі паперові рушники. Розташуйте на них ягоди. Рушники зможуть увібрати в себе всю зайву вологу, яка знаходиться на поверхні чорниці. Виконайте такі ж дії з чорною смородиною. Викладіть плоди поруч з чорницею.

Переходимо до стерилізації банок. Починати її слід з миття ємності. Для цієї дії можна використовувати харчову соду або звичайний миючий засіб для посуду. Після цього налийте в банку трохи холодної води. Її висота повинна становити 2-3 сантиметри. Поставте банку в мікрохвильову піч приблизно на 4-5 хвилин. Після цього дістаньте банку і злийте воду. Поставте банку на рушник, який потрібно заздалегідь розстелити на столі. Покладіть кришку в невелику тарілку і залийте їх водою. Поставте посуд у мікрохвильовку також на 5 хвилин. Потім покладіть кришку на рушник.

Тепер нам необхідно перейти до приготування цукрового сиропу, яким ми будемо заливати ягоди. Наповніть каструлю водою. Поставте посуд на великий вогонь. Коли вода почне кипіти, засипте в неї цукровий пісок. Постійно перемішуйте розчин, щоб кристали швидше розчинилися. Після цукру додайте до сиропу лимонну кислоту. Завдяки цьому інгредієнту ваш компот точно зможе дотриматися до зими. Ви можете не турбуватися, що він може зіпсуватися. Коли цукровий сироп буде готовий, приберіть його з плити.

Перемістіть сухі ягоди в банку. Залийте їх готовим цукровим сиропом. Акуратно закрутіть кришку. Уважно стежте за тим, щоб на поверхні банки не з’явилися тріщини та інші пошкодження. Якщо ж у вас станеться така неприємна ситуація, вам доведеться швидко замінити ємність. Переверніть банку і поставте її на кухонний рушник, яке потрібно заздалегідь розташувати на столі або будь-якої іншої плоскої поверхні. За бажанням ви можете закутати банку в плед або невелике ковдру. Дочекайтеся, коли банку повністю охолоне. Після цього перенесіть банку в саме прохолодне й сухе місце у вашому будинку. Бажано, щоб ви вибрали його заздалегідь.

Компот з чорниць і смородини готовий. Він стане відмінним аналогом магазинних напоїв. Такий компот володіє не тільки приємним смаком і ароматом, але і містить в собі безліч корисних речовин і вітамінів. Вам варто спробувати приготувати його для своєї родини. Вони точно зможуть по достоїнству оцінити цей чудовий напій. Починайте готувати прямо зараз!

Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на 3-х літрову банку Компот з чорної смородини на зиму Компоти