Приготувати справжню вітамінну фруктово-ягідну бомбу для всієї родини дуже просто. Досить скористатися рецептом компоту з червоної смородини з апельсином. Цей напій за рахунок вмісту в ньому великої кількості вітаміну С та інших корисних мікроелементів збереже і примножимо здоров’я ваших домочадців.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • М’ята свіжа – 5 гілок
  • Вода – 2 – 2.2 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот із червоної смородини з апельсином. Ягоди червоної смородини перебрати, видалити гілочки і інше сміття. Смородину помити кілька разів під холодною водою. М’яту помити, просушити на кухонному рушнику. Апельсин помити, нарізати кружечками (з шкіркою). У великій каструлі закип’ятити воду.

Банку для закочування компоту і кришку стерилізувати. У банку всипати червону смородину, додати м’яту і апельсин, засипати цукор. Потім відразу ж влити в банку окріп до середини банки, дати воді настоятися протягом 15 хвилин.

В цей час закип’ятити ще води. Залити окріп в банки з червоною смородиною і апельсином доверху. Закатати банку. Банку з компотом перевернути догори дном.

Укутати банку рушником і дочекатися повного охолодження компоту.

Готовий компот із червоної смородини з апельсином зберігати в погребі чи в коморі до запитання. Приємного насолоди!

Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини 1 літрових банках Компот із червоної смородини з апельсином Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини на зиму Компоти