Якщо вам хочеться урізноманітнити вже приївся смак чорниці, цей рецепт вдало вам попався на очі. Компот готується максимально швидко і просто. Зате в результаті ви отримуєте смак, який поєднує в собі як солодкі, так і кислі нотки, що гармонують один з одним.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Чорниця – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Вода – 4.5 л.
  • Апельсин – 2 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з чорниць з апельсином на зиму. Для приготування компоту необхідно використовувати свіжий лісовий врожай. Ягоди повинні бути зрілими і дуже солодкими. Якщо від чорниці починає виходити кислуватий запах, не варто використовувати такий продукт у приготуванні. Приступаємо до самого довгого процесу в даному рецепті – підготовці ягід. Нам потрібно перебрати їх, забравши з чорниці різне сміття. Щоб полегшити собі завдання, пересипте ягоди у таз і залити їх теплою водою. На поверхню відразу спливуть різні листочки і інший великий сміття. Ви також можете побачити на воді деяких комах, які могли ховатися в ягодах. Більш дрібне сміття ви можете прибрати з допомогою чистого шматочка тканини. Просто опустить його в воду і зберіть залишки бруду. Промийте чорницю. Бажано зробити це кілька разів. Потім пересипте ягоди в друшляк і залиште їх приблизно на хвилину. Так з поверхні чорниці стече практично вся води. Розкладіть На столі кілька кухонних рушників. Висипте на них ягоди. Залиште чорницю сохнути.

Промийте апельсини, а після облийте окропом. Наріжте фрукти на кружечки. Ви можете вибрати будь-яку форму для нарізки, вона ніяк не впливає на смак і якість компоту.

Приступаємо до приготування сиропу. Наповнюємо каструлю холодною водою. Переносимо її на плиту. Дочекайтеся, коли вода закипить. Після цього починайте поступово додавати цукор, постійно перемішуючи сироп. Найкраще робити це в кілька етапів. У результаті цукор повинен повністю розчинитися.

Тепер нам необхідно простерилізувати банки. Для цього кілька разів промийте їх у теплій воді. Наповніть чайник холодною водою і перенесіть його на плиту. Коли він почне закипати, розташуйте першу банку на носику чайника. Пар має наповнювати її всередині. Протримаєте банку в такому положенні протягом декількох хвилин, а після цього поставте на рушник. Дочекайтеся, коли вона висохне.

Розкладаємо ягоди по банкам. Їх кількість залежить від того, наскільки концентрований смак ви хочете отримати в результаті. Додайте до ягід кілька кружечків апельсина. Залийте все готовим цукровим сиропом. Пам’ятайте про те, що ваші банки повинні бути теплими. Якщо ви не врахуєте даний факт, скло може тріснути і вам знадобиться інша ємність. Закрутіть кришки, які заздалегідь необхідно обшпарити окропом. Зачекайте, поки компот повністю охолоне. Після цього переставте банки у прохолодне місце. Наприклад, в комору або на балкон.

Компот з чорниць і апельсинів готовий. Тепер ви можете відкрити баночку з цим ароматним напоєм. Приготуйте необхідні інгредієнти і починайте варити такий смачний і ароматний компот. Удачі!

Компоти Чорниця на зиму