Для тих, хто любить освіжаючі напої, які сприяють бадьорості духу та гарному настрою, не можна не додати в компот м’яту. Причому достатньо всього лише пару листочків, від яких найпростіший компот з кислуватою смородиною стає вельми своєрідним і неймовірно смачним.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 500 гр.
- М’ята свіжа – за смаком
- Цукор-пісок – 200 – 250 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот із червоної смородини з м’ятою на 3-х літрову банку на зиму просто! Спочатку підготуємо всі необхідні компоненти і відміряємо потрібну кількість, для приготування компоту. Також відразу промиваємо листочки м’яти і обов’язково їх просушуємо.
Ягоду перебираємо і ненадовго замочуємо у холодній воді. Паралельно з цим відправляємо каструлю з водою на невеликий вогонь і доводимо воду до стану кипіння.
В киплячій воді розчиняємо цукор, потім додаємо червону смородину і підготовлену м’яти. Після закипання варимо компот протягом 4-5 хвилин, намагаючись не переварити ягоди.
Після закінчення цього часу вимикаємо вогонь і залишаємо компот на пару хвилин настоюватися. Тільки після цього, розливаємо наш ягідний напій в простерилізовані банки.
Закатуємо компот стерилізованими кришками і залишаємо остуджуватися до кімнатної температури, загорнувши банки в плед. На цьому всі етапи приготування завершені.
Бажаємо вам приємного апетиту!