Для тих, хто любить освіжаючі напої, які сприяють бадьорості духу та гарному настрою, не можна не додати в компот м’яту. Причому достатньо всього лише пару листочків, від яких найпростіший компот з кислуватою смородиною стає вельми своєрідним і неймовірно смачним.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 500 гр.
  • М’ята свіжа – за смаком
  • Цукор-пісок – 200 – 250 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот із червоної смородини з м’ятою на 3-х літрову банку на зиму просто! Спочатку підготуємо всі необхідні компоненти і відміряємо потрібну кількість, для приготування компоту. Також відразу промиваємо листочки м’яти і обов’язково їх просушуємо.

Ягоду перебираємо і ненадовго замочуємо у холодній воді. Паралельно з цим відправляємо каструлю з водою на невеликий вогонь і доводимо воду до стану кипіння.

В киплячій воді розчиняємо цукор, потім додаємо червону смородину і підготовлену м’яти. Після закипання варимо компот протягом 4-5 хвилин, намагаючись не переварити ягоди.

Після закінчення цього часу вимикаємо вогонь і залишаємо компот на пару хвилин настоюватися. Тільки після цього, розливаємо наш ягідний напій в простерилізовані банки.

Закатуємо компот стерилізованими кришками і залишаємо остуджуватися до кімнатної температури, загорнувши банки в плед. На цьому всі етапи приготування завершені.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини без стерилізації Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини на зиму Червона смородина на зиму