Шукайте ідею, чим втамувати спрагу в спекотний літній день? У нас є ідея! Ароматний пряний компот з стиглої сливи з яблуками – відмінний варіант! Доповніть фрукти щіпка кардамону і кориці або анісу і ванілі – ви отримаєте дивно смачний і ароматний напій, яким із задоволенням насолодитися ваша сім’я.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Слива синя – 8 – 10 шт.
  • Яблука – 1 – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 – 5 ст. л.
  • Вода – 1 – 1.5 л.
  • Кардамон – 1 щіпка
  • Кориця мелена – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту із слив і яблук в каструлі? Сливи промиваємо в проточній воді, видаляємо плодоніжки і листя. Відкидаємо сливи на друшляк і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб стекла вода. Потім розрізаємо сливи навпіл, видаляємо кісточки і нарізаємо плоди невеликими шматочками.

Яблука промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і серцевину. Потім нарізаємо яблука невеликими шматочками.

Каструлю з водою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і закидаємо підготовлені фрукти.

Знову доводимо воду до кипіння і проварюємо компот 8-10 хвилин.

За 3-4 хвилини до закінчення приготування в компот додаємо цукор, добре перемішуємо і знімаємо з вогню.

Після цього в компот додаємо корицю і кардамон. Закриваємо каструлю кришкою і даємо компоту настоятися протягом 20-25 хвилин.

Готовий компот проціджуємо через сито в глечик, охолоджуємо в холодильнику і подаємо на стіл.

Компот із слив Компот із слив і яблук