Пропонуємо рецепт приготування компоту без консервантів, який корисний для дітей і дорослих. Щоб напій не гірчив, брусницю залити холодною водою і залишити на годину.


Інгредієнти: на 8 арк.

  • Слива синя – 1 кг
  • Брусниця – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 6 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот із слив і брусниці на зиму? Висипаємо брусницю в друшляк. Спочатку її слід промити холодною водою, прибрати листочки і гілочки. Залишаємо ягоди в друшляку, щоб стекла зайва рідина.

Слідом промиваємо необхідну кількість злив. Коли плоди обсохнуть, потрібно буде вилучити з них кісточки. Для цього потрібно сливи розрізати навпіл гострим ножем.

Очищену воду вливаємо в каструлю. Всипаємо в неї цукор і починаємо нагрівати. Помішуючи, доводимо воду до кипіння. Коли цукор розчиниться, викладаємо в сироп сливи. Варимо їх 20-25 хвилин.

Готуємо 3-літрові банки. Нам знадобиться 3 штуки. Очищаємо їх разом з кришками содовим розчином. Дуже ретельно промиваємо, а потім стерилізуємо. В чисті банки перекладаємо сливи, які дістаємо з каструлі шумівкою.

Всипаємо в сироп брусницю і варимо її 15-20 хвилин.

Через деякий час також перекладаємо її в банки. Заливаємо сиропом і накриваємо кришками ємності. Закочує їх, перевертаємо і закутуємо ковдрою.

Після того, як банки з компотом повністю охолонуть, переносимо їх в прохолодне, темне місце.

Приємного апетиту!

Компот із слив Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на 3 літрову банку Компоти Сливи на зиму